DIAGNOSE

MERCEDES DIAGNOSE SYSTEEM

Diagnose

Moderne voertuigtechniek wordt steeds complexer. Daarom beschikken wij ook over het Mercedes diagnose- en werkplaatssysteem. Dit is online verbonden met de servers van de constructeur in Duitsland en wordt maandelijks ge-update.

Zo kunnen wij steeds met de meest recente gegevens aan uw wagen werken. Wij volgen de technische evolutie op de voet en volgen de trainingen bij Mercedes. Alleen zo kunnen wij doelgericht en efficiënt werken zodat u binnen de kortst mogelijke tijd weer de baan op kan als tevreden klant.

Pas als u tevreden bent, zijn wij dat ook!

Computergestuurde teststraat

Dankzij een nieuwe computergestuurde teststraat kunnen wij uw ophanging en remmen zeer nauwkeurig testen.

De goede werking van schokdempers gaat zeer geleidelijk achteruit, waardoor u dit meestal pas veel te laat ondervindt (bij een noodstop, uitwijkmaneuver of een rode kaart op de autokeuring). Versleten schokdempers betekenen een 20% langere remafstand en hebben een negatieve invloed op de wegligging.

Het is dus belangrijk de dempers tijdig te laten controleren en indien nodig te vervangen. Schokdemperfabrikanten adviseren om schokdempers elke 20.000 km na te kijken. Daarom doen wij dit ook voor u bij elke grote beurt of bij nazicht voor de autokeuring.

Uiteraard kan dit ook op uw verzoek.