Navigatie

Tip: Band op spanning

Meer dan de helft van alle auto’s rijdt met een te lage bandenspanning. Dit kost jaarlijks ca. 150 miljoen liter brandstof en een extra CO2 uitstoot die kan oplopen tot 1 miljoen ton. Daarnaast veroorzaken auto’s die rijden met onderspanning ongelukken, door de langere remweg en slechtere wegligging.

Vanuit maatschappelijk en milieu oogpunt zou het wenselijk zijn als alle auto’s altijd met de juiste bandenspanning zouden rondrijden. Controleer daarom regelmatig uw bandenspanning aan de pomp, of kom even langs, wij controleren en corrigeren indien nodig uw bandenspanning - gratis!

Banden: uw enige contact met de weg

De juiste banden zijn van groot belang voor uw veiligheid. Een goede band is iets heel anders dan een willekeurige band, die meestal alleen wordt gekocht om z’n lage prijs. Besparen op veiligheid is niet verstandig.

De banden onder uw Mercedes zijn de garantie voor uw veiligheid. Het aanrakingsoppervlak tussen een autoband en het wegdek is niet groter dan een mensenhand. Die vier banden dragen niet alleen het gewicht van de auto en de inzittenden, maar brengen ook alle krachten over. Optrekken, remmen, dwarskrachten in bochten en dat onder alle omstandigheden en op elk wegdek.

Kwaliteit en advies

Uw Mercedes wordt door de fabriek afgeleverd op banden met hetzelfde kwaliteitsniveau als de auto zelf. Van een Mercedes verwacht u niet anders.

Wanneer de banden van uw Mercedes na vele kilometers moeten worden vervangen, kiest u dus voor dezelfde kwaliteit. Wij leveren niet alleen kwalitatief hoogwaardige banden, maar geven ook raad als u gerichte vragen heeft.

Bijvoorbeeld over winterbanden. Bij temperaturen onder 7C geven winterbanden meer grip dan zomerbanden omdat de rubbersamenstelling van een winterband soepel blijft bij lage temperaturen. Het aangepaste profiel zorgt ervoor dat u ook in de sneeuw uw wagen steeds onder controle heeft.

Vraag ons advies, ervaar het verschil ...tevredenheid gegarandeerd! Natuurlijk kunnen wij ook banden leveren naar ieders budget en dit aan dezelfde scherpe condities als de gekende bandencentrales. Wij doen zelfs meer. Het bewaren van uw tweede set wielen/banden, zien wij als pure service. Bijgevolg bieden wij deze service dan ook kosteloos aan.

Denk aan uw bandenBandenlabel